ایروناسیر

ارومیه شهر آب و ادیان

ارومیه شهر آب و ادیان

ارومیه شهر آب و ادیان یکی از شهرهایی که از مبادی هدف در سفر و گردشگری تلقی می شود را میتوان به شهر فرهنگ و هنر و میهمان نوازی نسبت داد.

در واقع ارومیه یک شهر نیست منطقه ای است که هر گردشگری را به خود جذب خواهد کرد و به دلیل این حس میهمان نوازی میزبانان خوبی هم برای هر شهری هستند.

در این محتوا تلاش کرده ایم تا مقدمه ای درباره ارومیه شهر آب و ادیان و مختصری از آنچه که باید بدانید را با شما درمیان بذاریم و با ابعاد مختلف این شهر آشنا سازیم.

ارومیه شهر آب و ادیان | مقدمه

ارومیه شهر آب و ادیان مرکز استان آذربایجان غربی ویکی از شهرهای قدیم در شمالغرب ایران بشمار می آید که با بیش از ۳ هزار سال قدمت دارد .

قدیمی‌ترین شهر درمنطقه شمال‌غرب ایران میباشد که هنوز پابرجاست وبه همین خاطر این شهر درکنار ۱۹ شهر تاریخی ایران دریونسکو ثبت شده است .

اسم این شهر درشروع دوره پهلوی به دلیل علاقه رضاشاه به این شهر به رضائیه وبعد ازانقلاب اسلامی دوباره بنام قبلی خود برگشت.

دارالنشاط ،پاریس ایران ،شهر آب ،شهر ادیان ،مذاهب و اقوام از القاب این شهر میباشد. ارومیه ی فعلی را به عنوان پایتخت والیبال ایران نیز می شناسند.

از نظر آب وهوا، ارومیه شهر آب و ادیان تابستانهای نسبتاً گرم وزمستان سردی دارد ودر کل آب وهوای فوق العاده ایه که یک شهر به تمام معنا چهار فصل میتواند داشته باشد.

 جمعیت این شهر حدود ۷۳۶ هزار نفر است که این شهر را به دهمین شهر پرجمعیت ایران و دومین شهر پرجمعیت شمال غربی ایران تبدیل می‌کند.

از هرچی بگذریم ازسوغات و غذاهای سنتی ارومیه که در ۲۰ کیلومتری دریاچه ارومیه قرار دارد نمیشه گذشت ، دلمه برگ مو، کوفته ، آش دوغ و.. را باید اشاره کرد.

اگر شما اهل سفر هستید و خودتان رایک گردشگر دراین صنعت لقب میکنید پس بهتر است تا پایان محتوای این شهر با ما همراه باشید.

اگر بخواهیم به توصیف کامل این شهر بپردازیم باید به همه موارد از قبیل تاریخ قبل از اسلام تا امروز بپردازیم که به خودی خود بسیار زمان بر و کارسختی است.

به همین دلیل ما در کلیات محتوا به این شهر پرداخته ایم و اطلاعاتی را به شما ارائه کرد که اگر برای مقصد یا مبدا سفر ارومیه شهر آب و ادیان را انتخاب میکنید کمک شما باشد.

ارومیه شهر آب و ادیان از نگاه تاریخ

در زیر دریاچه ارومیه امارت و شهری بنام منا وجود داشت و مردمی در این شهر زندگی میکردند که این مورد از روایاتیست که در دانشنامه ویکی از آن یاد شده است.

به همین دلیل بدنبال این موضوع گشتم اما متاسفانه هیچ سرنخ و یا سندی دال بر این ادعا وجود نداشت که این نوشته را تایید کند بنابراین بعنوان یک روایت از هزاران روایت ارومیه شهر آب و ادیان یاد خواهد شد.

اگر به تاریخ شهر ارومیه بپردازیم باید از سال ها زیاد قبل از مسیح شروع کرد اما با اختصر باید گفت که این شهر از دیرباز با پیشینه ای بلند و طولانی یکی از افتخارات ایران بوده است.

درست است که در طی این سالهای طولانی درخور اتفاقات زیادی بوده است اما باید در نظر داشت که در حال حاضر با تمام تغییرات ودولتها این شهر کماکان در اختیار و از آب و خاک این سرزمین بشما می رود.

از زمان عاشوریان گرفته تا گذر سلطان طغرل از ارومیه شهر آب و ادیان و از دوره امیر حاجب تاتار با موضع خود در این شهر ترکمان های ایوایی که این شهررا تسخیر کردند و با حمله از جانب روسها نیمتوان به تاریخ این شهر پایان داد.

باید به یک نگاه باز از حضور روسیه ،عثمانی و جنگ بالکان ، جنگ جهانی اول ،مجدد آشوریان ،و در نهایت دوره پهلوی اکه حاکمیت ارومیه را توسط ایران تصویب کرد سرنوشت این شهر را ساختند.

اگر تاریخ را بخواهید با دید یک مختصر در این محتا به پایان برسانید برای این شهر باید بگوییم سخت در اشتباهید و ارومیه شهر آب و ادیان به تنهایی به اندازی کشورهایی که در حاشیه ایران هستند دارای رزومه و پیشینه است.

ارومیه شهر آب و ادیان از نگاه اقلیم

ارومیه شهر آب و ادیانرا باید بعد ازاین محتوا سفر کرد تا با دریاچه ارومیه ، کوهسیر ، قیزقلعه ،جهودها ،چهل مر ،شهیدان ،ما و…. غیره که شاید به خاطر نداشته باشیم آشنا شوید.

وجود روخانه ای شهرچای که از دره بیقار ترکیه سرچشمه میگیرد و بعد از عبور از دشت های وسیع و نواحی کوهستانی و عبور از میان شهر به دریاچه ارومیه سرازیر می شود.

اگر برنامه سفر به این شهر را در سر دارید باید به اطلاع شما برسانیم که در زمستان آب و هوایی بسیار سرد و تابستان های گرم انتظار شما را در فصول سال می کشند .

همچنین باید به شما همسفران محترم و گردشگران علاقه مند اعلام کنیم که شهر ارومیه شهر آب و ادیان روی مدار نصف النهار و با فاصله د دقیقه روی گرینویچ قرار گرفته است.

درباره همسایگان شهر ارومیه باید به خود دریاچه زیبا ارومیه اشاره کرد که در شرق شهر و ر غرب مرز و حکاری ترکیه در شما شلماس و در جنوب نقده و اشنویه را نام برد.

بارندگی در این شهر از اواخر مهر ماه و یا ابتدای آبان هر سال شروع و به دلیل قرارگیری شهر در موقعیت و اقلیم خود تا خرداد ماه سال آینده ادامه خواهد داشت.

همچنین این شهر در بین استان های زلزله خیر ایران قرار گرفته و تا به امروز از آخرین زلزله بزرگ این شهر حدود یک قرن میگذرد البته زلزله از اتفاقات جدایی ناپذیر در این شهر می باشد.

اگر بخواهیم از آخرین اتفاقات  ارومیه شهر آب و ادیان درباره زلزله سر بزنیم میتوان به مرکزیت سرو و به بزرگی ۴.۲ ریشتر در شهریور سال ۱۳۹۴ رخ داد و خسارات مالی و جانی برجای نگذاشت.

مردم شناسی ارومیه

ارومیه دارای اقوام زیادی نیست و بیشتر این جمعیت را ترک های خود ارومیه با زبان ترکی ایرانی وتعداد کمی را کردهای ارومیه با زبان کردی و لهجه کرمانجی تشکیل میدهند.

همچنین در این شهر اقوام دیگری از قبیل آشوری ها به زبان سریانی از  آرامی شرقی و ارامنه هستند که در این شهر حضور دارند و تعداد آنها چندان زیاد نیست ،وجود دارند.

همچنین دین و مذهب مردم ارومیه شهر آب و آدیان را مسلمانان شیعه تشکیل میدهد اما به مراتب تعداد زیادی هم از مسلمانان سنی حنفی و شافعی وجود دارد.

طبق مطالعات صورت گفته در سال ۱۹۰۰ نصف شهر ارومیه ارمنی و آشوری بودند و به دلیل جنگ تعداد زیادی از آنها شهر را ترک کردند و بعد از حضور رضاشاه و دعوت ایشان هزاران نفر ازین اقوام به ایران بازگشتند.

شهر ارومیه به خودی خود به مانند سایر شهرها دارای صنعت خاصی نیست و بیشترین درآمد این شهر را قرارگیری در منطقه و موقعیت گمرکی و استراتژیک جهت تبادل کالا تامین میکند.

از طرفی هم محلی برای معاملات ابزار و محصولات کشاورزی و خرید و فروش بین مردم و دشت نشینان اطراف و حومه شهر می باشد.

همچنین در سرشماری های نفوس و مسکن خانوار در سال ۱۳۹۰ جمعیت این شهر معادل ۶۶۸۰۰۰ نفر بود و تناسب مرد به زن در استاندارد خاصی رقم خورده بود و این شهر را بعنوان دهمین شهر پرجمعیت ایران لقب داده است.

اگر شما ساکن شهر ارومیه شهر آب و ادیان هستید و تمایل دارید تا ازین شهر به مسافرت بروید پیشنهاد ایرونا مبنی بر تور مشهد زمینی ، تور مشهد هوایی و تور مشهد ترکیبی را بررسی نمایید.

درپایان ازشما همسفران عزیر که بابت محتوای سهم تور ترکیبی مشهد از گردشگری باارسال دیدگاه اقدام نموده اید کمال تشکر راداریم ومنتظر شنیدن صدای گرمتان هستیم.

خروج از نسخه موبایل